Huvudsponsor

Lena Ek – tidigare miljöminister- är numera ordförande för SÖDRA-koncernen som är huvudsponsor för vårt museum. Hör redogör hon för hur SÖDRA ser på vatten- och miljöfrågorna och samarbetet med vårt museum.

Södra och vattenfrågorna

I vår butik har vi ett arrangemang där besökaren, genom att trycka på olika knappar, kan få veta hur olika yrkeskategorier i ledande ställning ser på miljöfrågorna i sitt arbete. Ordförande för vår huvudsponsor Södra, har formulerat det på följande sätt:

”Jag heter Lena Ek, och är ordförande i Södra Skogsägarna, en ekonomiskt kooperativ förening med 50 000 medlemmar och 3 500 anställda.

Södra har alltid tyckt att vattenfrågorna är väldigt viktiga. Vattnet påverkar oss alla. Det är för många en naturlig del av vardagen och det vill man värna om. Därför arbetar Södra aktivt med att minska negativ påverkan på våra sjöar och vattendrag. Det gör vi bl.a genom att öka kunskapen om skogsbruk och vattenhänsyn hos våra medlemmar, anställda, entreprenörer och maskinförare.

Därför har Emån och Emåns Ekomuseum alltid varit en naturlig samarbetspartner för Södra sedan 90-talet. Det är för att Emåns Ekomuseum är ett levande och inspirerande vattenmuseum där man kan mötas och lära sig saker. Här var också Södras första skogs- och vattenslinga 2011. Vi delar glädjen över Emåns vattenmiljöer och Emåns Ekomuseum som kulturbärare.”

Företagens favoritbank 2018

För åttonde respektive sjunde året i rad har Handelsbanken blivit utsedd till Årets affärsbank och Sveriges småföretagsbank. Detta enligt den oberoende marknadsundersökningen Finansbarometern.
Se nyheter på vår prisbelönta ekonomisajt EFN.

Citynätet i Nässjö AB

Citynätet i Nässjö AB bildades sommaren 2010 och är helägt av Nässjö kommun. Citynätet i Nässjö AB äger, utvecklar samt driver stadsnätet i Nässjö kommun. Via partners förmedlar Citynätet i Nässjö AB tjänster på ett säkert och öppet bredbandsnät till företag, fastighetsägare, organisationer och hushåll i kommunen. För företag och fastighetsägare ska även andra typer av kommunikationstjänster samt larm och övervakningstjänster finnas.

Citynätet i Nässjö AB har valt Zitius som samarbetspartner för drift och underhåll av nätet. Zitius är en av landets ledande kommunikationsoperatörer. Genom samarbetet med Zitius kan Citynätet i Nässjö erbjuda ett brett utbud av leverantörer och tjänster inom bredband, telefoni och digital-TV, vilket är en stor fördel för kunden som får stor valmöjlighet och korta bindningstider till konkurrenskraftiga priser.

För mer information om vilka tjänster som är tillgängliga för just dig i Nässjö kommun – gå in på webbplatsen: Zmarket

Om Emz2 Service AB.

Emz2 Service AB är ett allserviceföretag med inriktning mot industriportar och dockningar. Vi jobbar även med garageportar direkt mot privatpersoner.

Vår servicetekniker Martin har mer än 10 års erfarenhet av reparationer, installationer och service av portar och dockningar! (vädertätning och bryggor). Vi har en gedigen erfarenhet av hydrauliska applikationer och elektronik.

Emz2 Service AB:s mål är att alltid ha kundens bästa i fokus!

Arbetsmiljö i fokus hos Emz2 Service AB!

Emz2 Service AB värnar om en sund arbetsmiljö och jobbar därför kontinuerligt med dessa frågor.

Miljöpolicy hos Emz2 Service AB

Emz2 Service AB:s mål är att vi jobbar för en sund miljö och alltid strävar efter miljövänliga alternativ.

Emz2 Service AB säljer och monterar samt servar och reparerar:

 • Takskjutportar
 • Snabbrullportar
 • Vikportar
 • Slagportar
 • Termoportar
 • Skjutportar
 • Säkerhetsdörrar
 • Branddörrar
 • Dockningar och vädertätningar
 • Bryggor
 • Garageportar

 

 

Kjell och Märta Beijers stiftelse

Om stiftelsen
Kjell och Märta Beijers Stiftelse bildades 1974 genom en donation från Kjell och Märta Beijer. Stiftelsen ska enligt stadgarna främja naturvetenskaplig forskning i Sverige. Den ska också bidra till utbildning och undervisning samt främja kultur, framför allt inom design och heminredning men även inom musik och litteratur. Stiftelsen leds av en styrelse. Ärenden handläggs av en sekreterare.